Ez volt az a sütemény, amit már olyan régen szerettem volna elkészíteni, de valahogy mindig visszatartott valami. De most eltökélt lettem, hogy itt az idő, most vagy soha. Biztosra akartam menni, ezért olyan recept után kutattam, ami megbízható. Gabiéra esett a választásom. Ezúton is nagyon szépen
köszönöm, hogy megosztotta, mert tökéletes lett a végeredmény.
Barna tésztához:
*3 tojás
*15 dkg porcukor
*75 ml tej
*75 ml olaj
*17 dkg liszt
*2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
*3/4 csomag sütőpor
*1 csipet só
Sárga tésztához:
*3 tojás
*15 dkg porcukor
*75 ml tej
*75 ml olaj
*20 dkg liszt
*3/4 csomag sütőpor
*1 csipet só
Krémhez:
*2 csomag puncs ízű pudingpor
*7 dl tej
*20 dkg vaj
*25 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
Továbbá:
*18 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot simára keverjük a tojások sárgájával,
a tejjel és az olajjal, beleszórjuk a sütőporral, sóval és kakaóporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Vajjal kikent és liszttel megszórt
őzgerincformába (30*4,5 cm) simítjuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel tűpróbáig sütjük. Ez nekem kb. 35-40
perc volt. A formából óvatosan sütőpapírra kifordítjuk és hagyjuk kihűlni.
A sárga tésztával is ugyanígy járunk el.
Ha mindkét
rúd kihűlt, a felpúposodott részt levágjuk és a bordák mentén felszeleteljük.
A krémhez a pudingot a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral és vaníliával habosra keverjük, végül
a pudinggal elkeverjük.
Először egy szelet sárga sütit kenünk meg krémmel, majd egy barnát, a kettőt összeragasztjuk és ezt addig folytatjuk, míg
a tészta és a krém el nem fogy. Érdemes két rudat készíteni, mert így könnyebb vele dolgozni.
A kalácsot legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a sütit bevonjuk vele. Ha a csokoládé megkötött, akkor a sütit éles
késsel ferdén szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése