PrintFrendly

2021. február 17., szerda

Sonkás kelkáposzta-saláta

Ez egy igazán egyszerű, valóban téli saláta, pillanatok alatt összeállítható, de akkor még finomabb, ha hagyjuk, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg kelkáposzta
*1 kis fej vöröshagyma
*10 dkg sonka
*2 púpozott evőkanál tejföl
*2 csapott evőkanál majonéz
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt feketebors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
Tálaláshoz:
*rózsabors
*hagymaszár
 
A kelkáposztát, a vöröshagymát és a sonkát vékonyra csíkozzuk. 
A tejfölt simára keverjük a majonézzel és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a zöldségeket és a sonkát. Ha szükséges utánízesítjük. Pár órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. 
Rózsaborssal és kevés hagymaszárral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése