PrintFrendly

2021. február 22., hétfő

Savanyúkáposztás laskaleves

Ez egy igazán téli, ízletes fogás. Az ember lánya nem is gondolná addig, hogy a gomba és a savanyú káposzta milyen jó párost alkot, amíg ki nem próbálja. Tényleg egyszerű étel, még szénhidrátdiétába is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 csomag ChefGomba Exotic ChefMix
*40 dkg savanyúkáposzta
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 tk őrölt fűszerpaprika
*2-3 evőkanál olaj
 
A csomagban lévő sárgarépát felkarikázzuk, a nagyobb gombákat csíkokra, a hagymát kisebb darabokra vágjuk. Utóbbit kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk az átmosott, kicsavart káposztát. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Ízesítjük a fűszerekkel. Amikor a káposzta már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát. Készre főzzük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése