Egyszerű, falatnyi édesség némi maradék mézeskalács felhasználásával. Nincs benne semmi nehézség, a végeredmény
pedig egy kis csokis finomság. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
*20 dkg mézeskalács
*1 evőkanál vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*1 teáskanál baracklekvár
*1 evőkanál rum
Bevonáshoz:
*10 dkg étcsokoládé
*1 teáskanál olaj
A mézeskalácsot késes aprítóban morzsássá dolgozzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat, a lekvárt és
a rumot. Könnyű masszát készítünk, amiből cseresznye nagyságú golyókat sodrunk.
Tálcán a hűtőben fél órát pihentetjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne a golyókat. A csoki megszilárdulása után kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése