A jól bevált és egyben kedvenc palacsinta receptemet felhasználva készítettem el ezt az igen ízletes desszertet. Szép nagy adag, amit
kínálhatunk egy tartalmas leves után második fogásként is, de édességként is megállja a helyét.
Palacsintához:
*2 nagyobb tojás (szétválasztva)
*1 nagy csipet só
*2 dl liszt
*2 dl tej
Töltelékhez:
*50 dkg túró
*4 ek porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 tojás (szétválasztva)
Öntethez:
*2 dl habtejszín
*1 nagyobb tojás
*2 ek porcukor
*1 ek vaníliás cukor
Sütéshez:
*vaj
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk
a lisztet, a tejet, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Forró, olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót jól áttörjük,
ízesítjük a cukrokkal, a citrom héjával, beleforgatjuk a tojás sárgáját, majd a felvert fehérjét is. A tölteléket egyenletesen elosztjuk
a kiterített palacsintákon, feltekerjük mindet, középen ketté vágjuk.
Egy közepesnél picit nagyobb hőálló sütőtálat vagy tepsit kikenünk
vékonyan vajjal, majd a palacsinta feleket belefektetjük srégen úgy, hogy egymást kissé fedjék. A tejszínt a cukrokkal és a tojással simára keverjük,
a palacsinta tetejére csorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése