PrintFrendly

2021. február 23., kedd

Babos gombapástétom

Amikor már unalmasak a szendvicsek, a reggeli vajas kenyér, akkor jön jól egy könnyű kis babos gombapástétom. Roppant egyszerű elkészíteni és még szénhidrátdiétába is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*18 dkg ChefGomba Shiitake gomba
*20 dkg fehérbab konzerv
*1 kis vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*4 ek olívaolaj
*1 ek dijoni mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt feketebors
Tálaláshoz:
*teljes kiőrlésű kenyér
 
Az apróra kockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát fehéredésig pirítjuk kevés felforrósított olajon. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát. Együtt készre pirítjuk. A gombát és az átmosott, lecsepegtetett babot a fűszerekkel és a mustárral, egy evőkanál olajjal merülő mixerrel pürésítjük. Friss kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése