Amikor már unalmasak a szendvicsek, a reggeli vajas kenyér, akkor jön jól egy könnyű kis babos gombapástétom. Roppant egyszerű elkészíteni
és még szénhidrátdiétába is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. A felhasznált gombát a ChefGomba
biztosította.
*18 dkg ChefGomba Shiitake gomba
*20 dkg fehérbab konzerv
*1 kis vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*4 ek olívaolaj
*1 ek dijoni mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt feketebors
Tálaláshoz:
*teljes kiőrlésű kenyér
Az apróra kockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát fehéredésig pirítjuk kevés felforrósított
olajon. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát. Együtt készre pirítjuk. A gombát és az átmosott, lecsepegtetett babot a fűszerekkel és a mustárral,
egy evőkanál olajjal merülő mixerrel pürésítjük. Friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése