PrintFrendly

2021. február 6., szombat

Tűzoltó szelet

Ez a finom süti kicsit munkaigényesnek tűnik, de viszonylag hamar elkészíthető és nagyon is megéri a ráfordított időt. Puha omlós tészta, amin gyümölcsös zselé réteg van, ezt beborítja a ropogós morzsa, ami később a habtól megpuhul, de így is nagyon ízletes édesség. Kimondottan jót tesz neki, ha legalább egy éjszakát pihen, mert sokkal szebben szeletelhető.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez
Morzsához:
*10 dkg liszt
*10 dkg porcukor
*1 kávéskanál őrölt fahéj
*6 dkg vaj

Tésztához:
*20 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csipet só
*8 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 nagyobb tojás
*8 dkg vaj

Töltelékhez:
*1 üveg meggybefőtt
*7 dl meggylé vízzel kiegészítve
*2 csomag vaníliás pudingpor
*2 ek cukor

Tetejére:
*2 dl habtejszín
*1 ek cukor
*1 tasak habfixáló
*étcsokoládé
 
A morzsa hozzávalóit összedolgozzuk és félretesszük. A tésztához a lisztet a sóval, sütőporral, cukrokkal, tojással és a vajjal összedolgozzuk. Lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk úgy, hogy maradjon egy kis pereme is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk és vízzel 7 dl-re egészítjük ki. A pudingporokat a cukorral és a vizes meggylével simára keverjük, sűrűre főzzük, beleforgatjuk a meggyet és azonnal a tészta tetejére simítjuk. Egyenletesen rászórjuk a morzsát. 170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukorral, majd a habfixálóval keményre verjük, végül a sütemény tetejére kenjük. Reszelt étcsokoládéval megszórjuk. Pár óra pihentetés után éles késsel szeletelve kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése