Gyorsan telik a nyár, még két hét és indul a szeptember,
a suli, az ovi. Most még jó meleg van, igazán remek idő egy kis grillezéshez.
Ha még sincs lehetőségünk a szabadban sütögetni, akkor érdemes elővenni a
grillserpenyőt, és abban készíteni valami pompás, nyári fogást.
Olyat, mint
például ez az egyszerű, könnyű csirkés ételt.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
A Carbon Steel grill serpenyőt a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 3
személyre:
*60 dkg csirkemellfilé
Páchoz:
*2 dl görög joghurt
*1 evőkanál méz
*1 kezeletlen citrom kifacsart leve
*1 csapott kávéskanál só
*1 nagy csipet őrölt bors
*6-7 nagyobb mentalevél apróra vágva
Sütéshez:
*5-6 saslikpálca
*kevés olaj
A megtisztított csirkemellet felkockázzuk, mindet a
saslikpálcákra húzzuk (pálcánként 7-8 húsdarabot).
A pác hozzávalóit kikeverjük,
beleforgatjuk a nyársakat, és hűtőbe rakjuk legalább egy éjszakára.
Másnap az olajjal kikent, felforrósított grillserpenyőben
megsütjük.
Friss salátával, vagy sült krumplival kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése