Printfriendly

2018. augusztus 19., vasárnap

Magyaros zöldborsós tokány


Zöldborsó. Sokan nem kedvelik, pedig nagyon sokrétű a felhasználása. Nálunk a nagyobbik gyerek nem igazán rajong az apró zöld szenekből készült finomságokért. Ebből a tokányból azért mégis evett és nagyon büszke volt magára, amikor pár szem borsót sikerült „legyőznie”. 
Azóta már másodjára is asztalra került. Azt hiszem visszatérő vendég lesz nálunk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre:
*80 dkg csont nélküli sertéskaraj
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 púpozott ek mangalicazsír
*5 dkg szalonna
*1 nagyobb paradicsom
*1 csapott tk fokhagymássó
*1 csapott kk őröltbors
*1 csapott kk morzsolt majoránna
*1 púpozott tk fűszerpaprika
*1 csapott tk paprikakrém
*25 dkg zöldborsó

A felcsíkozott szalonnát zsírjára pirítjuk, a zsiradék hozzáadásával megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és fehéredésig sütjük a felcsíkozott húst. 
Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot, és bő víz alatt addig főzzük, míg a hús már majdnem puha. 
Szükség esetén pótoljuk a vizet. 
Hozzáadjuk a zöldborsót, és készre főzzük. 
Ha még szükséges, ízesítjük. Párolt rizs körettel, vagy főtt tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése