PrintFrendly

2018. augusztus 9., csütörtök

Lecsókrémleves


Sokáig csak néhány fajta, mondhatni hagyományos lecsó változatokat ismertem. Ilyenek a tojásos, a rizses, a kolbászos, de mostanában a natúr a kedvencünk. Mivel a kert ontja a zöldségeket, ezért igyekszem minél többet felhasználni, és most kitaláltam, hogy miért ne lehetne levest, vagyis krémlevest készíteni belőle. Elsőre furán hangzik, de tényleg finom, érdemes kipróbálni, ha egy kis különlegességre vágyunk.
Hozzávalók 4 személyre:
*3 nagyobb vöröshagyma
*4 nagyobb, lédús paradicsom
*4 közepes paprika
*3-4 evőkanál olaj
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott tk fűszerpaprika
*1 dl tejszín

A fél karikára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt, meghámozott paradicsomot, a felkarikázott paprikát, majd ízesítjük a fűszerekkel, és puhára pároljuk.
Merülő mixerrel krémesre turmixszoljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, rámelegítünk, de már nem forraljuk.
Melegen, vagy langyosan kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése