Idén is ontották a kis ribizli fáink a sok csodás piros
gyöngyszemeket, amiből jócskán be is tankoltam a fagyasztóba későbbre. De
emellett természetesen készült egy kis édesség is, mint ez az egyszerű muffin,
ami ebéd után pillanatok alatt elfogyott.
Ha nincs csoki lencsénk, akkor apróra
vágott étcsokoládé is megteszi.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
Hozzávalók 12
muffinhoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
*1 és ½ bögre liszt
*1 tasak sütőpor
*1 csipet só
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*3 közepes tojás
*1 bögre cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1/3 bögre olaj
*½ bögre tej
*½ bögre étcsokoládé lencse
*½ bögre leszemezett ribizli
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, olajjal.
Beleszórjuk a sütőporral, sóval, kakaóporral elvegyített lisztet. A tejjel
csomómentesre keverjük, és beleforgatjuk a csokoládét, a ribizlit.
A tésztát
egyenletesen elosztjuk a muffin papírral bélelt formában. 170 fokos sütőben 25
perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése