Ismeritek az Albert kekszes sütit? Ez a sütés nélküli
édesség annak egy változata, amiben a kakaós tölteléket egy finom kis
karamellás krém váltja fel. Az a jó benne, hogy ebben a nagy melegben nem kell
hozzá a sütőt sem bekapcsolni. Viszont egy baj van vele, hogy nehéz kivárni,
míg a keksz megpuhul, és egy szeletnél biztos, hogy nem lehet megállni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
Hozzávalók kb.
10 szelethez
*20 dkg vajas keksz (1 majdnem egész zacskó Albert keksz)
*10 dkg cukor
*1 dl tejszín
*10 dkg vaj
*12 dkg krémsajt
*2 evőkanál kókuszreszelék
Forgatáshoz:
*2-3 dkg kókuszreszelék
A cukrot karamellizáljuk, a tejszínnel felöntjük, és
mérsékelt lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad.
Kihűtjük, a vajjal, kókuszreszelékkel és
a krémsajttal kikeverjük.
Minden kekszet egy teáskanálnyi krémmel egymáshoz
ragasztunk, rudat formázva.
A végén pár evőkanál krémmel a külsejét is
bevonjuk, kókuszreszelékben megforgatjuk.
Folpackba csomagolva legalább egy
napot a hűtőben pihentetjük. Ferdén szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése