Hozzávalók:
*50 dkg túró
*2 közepes tojás
*5 púpos ek búzadara
*1 csipet só
*1 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
Morzsához:
*10-15 dkg zsemlemorzsa
*2 ek olaj
A túrót jól áttörjük (én egy krumplitörőt használtam) és
hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a búzadarát és alaposan összeforgatjuk.
Lefedve a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
Egy fazékban vizet forralunk 1 csipet sóval.
Amíg felforr a víz, elkészítjük a morzsát. A zsemlemorzsát
az olajon picit megpirítjuk.
Kézzel közepes golyókat formázunk a masszából, és ha már
forr a víz, a gombócokat szépen beleengedjük. Kb. 10 perc alatt közepes lángon
megfőzzük.
Kihalásszuk a vízből, kicsit lecsöpögtetjük, és a morzsába
forgatjuk.
Porcukorral meghintve kínáljuk. Ízlés szerint tejfölt is
adhatunk hozzá, de a gombócok egyáltalán nem szárazak, mi ezt most elhagytuk.
Nekem állandó vendég a konyhámban. Mindenki rajong érte. Hasonló az én receptem is. Olyan finom és könnyed. A gyerekek cukorral kikevert tejföllel szeretik. :o)
VálaszTörlésEzt a tejfölös változatot még nem próbáltam, de azt hiszem legközelebb megcsinálom :-)
Törlés