Azóta már golyó formában is elkészítettem, az is nagyon ízlett a családnak.
Hozzávalók kb. 26 db (3-4 cm-es) kroketthez:
Hozzávalók kb. 26 db (3-4 cm-es) kroketthez:
*30 dkg trappista sajt
*1 közepes tojás
*1 púpos ek liszt
*Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a
tojást.
Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között
rudacskákra sodrunk.
Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a
már forró olajba.
Közepes lángon szép világos barnára sütjük.
A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha
egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.
Majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a
felesleges olaj.
Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy
krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése