Kicsit pepecselősnek tűnhet, hogy többször kiemeljük a húst az edényből, meg visszahelyezzük, de higgyétek el, hogy megéri az időt rászánni. Nagyon finom, kellemesen pikáns, egyedi ízt kölcsönöz a mustár mind a húsnak, mind a mártásnak. A tejszíntől krémes mártás remek kiegészítője a husinak. A családnak kifőtt tésztát készítettem, de Párom kívánságára Ő párolt rizsát kapott hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*8 vékony karaj szelet
*só
*őrölt bors
*8 púpos tk mustár
*1 nagy fej vöröshagyma
*4-5 ek olaj
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük
mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden
szeletre).
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat
forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta,
épp hogy kapjon egy kis barnás színt.
Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát
megpirítjuk rajta.
Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.
Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha
még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.
Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat
kiemeljük belőle, melegen tartjuk.
A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk
átforrósodni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval,
illetve borssal.
Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan
átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése