Hozzávalók 8
rúdhoz:
*25 dkg liszt
*15 dkg Graham liszt
*1 kk só
*1,5 dkg friss élesztő
*2,5 dl tej
*1 kk cukor
*4 ek olaj
*1 ek lenmag és 1 ek szezámmag a tetejére
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk,
megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót,
hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára
kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk és egyenként
golyókat formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy darab tésztát a tenyerünkbe
fektetünk és elkezdjük a szélétől a közepébe nyomni a tésztát.
A golyókat letakarva 10-15 percet kelesztjük.
Majd egyenként vízcsepp alakúra, kb. 2 mm vastagra
elnyújtjuk.
A vízcsepp kiszélesedő végétől elkezdjük szorosan feltekerni, úgy, hogy
középen a hajtás vége alulra kerüljön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a rudakat egymástól
kicsit távolabb.
Letakarva kb. 35 percet kelesztjük. Közben előmelegítjük a
sütőt.
Lespricceljük a rudakat vízzel, majd megszórjuk lenmaggal és
szezámmaggal.
180 fokon 20 percet sütjük hőlégkeveréssel.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése