Hozzávalók:
*paradicsom
*durva só
*olaj
*olivaolaj
*ízesítéshez használhatunk fokhagymagerezdeket, rozmaringot
A paradicsomokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk és a
magvas belső részt kikaparjuk. Ebből a részből paradicsomlevet készítettem.
A kicsit lecsöpögtetett paradicsom feleket az aszalógép
rácsaira fektetjük.
Megszórjuk durvára őrölt sóval.
Kb. 6-7 órán át aszaljuk, nálam kettes fokozaton (ez a
legnagyobb a gépemen), majd időközönként cserélgetjük a tálcákat, ugyanis az
alsó tálcák hamarabb száradnak.
Ezután már gyakrabban kell figyelni, ha van már kész
paradicsom, azokat kiemeljük a tálcáról.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe rakjuk fokhagymagerezdekkel és rozmaringágakkal, felöntjük olívaolaj és napraforgóolaj 50-50%-os keverékével.
De örülök,hogy elkészítetted! Azért kis feta sajttal,mozzarellával, pirítóssal is kóstold meg :)
VálaszTörlésRendben, köszi a tippeket :-)
Törlés