Hozzávalók 4 főre:
*4 kisebb zsenge karalábé
*2 dl zöldborsó
*10 egész kicsi szál sárgarépa
*1 csapott kk só
*0,5 leveskocka
*2,5 dl tejföl
*1 púpos ek liszt
*1 kk morzsolt tárkony
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a
sárgarépát karikára vágjuk.
A borsót, répát, karalábét dupla vízben, mint a zöldségek
feltesszük főni.
Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg
levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd ha már minden
zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt.
Pár perc után elzárjuk.
Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése