PrintFrendly

2014. június 9., hétfő

Kínai mézes-szezámmagos csirke

Dolgozó nőként a gyerekek születése előtt gyakran ebédeltünk a kollégákkal a közeli kínaiban. Ez a csirke volt a kedvencem. Azóta itthon is többször elkészítettem már, mindig nagy sikerrel. A köret is pirított tészta volt hozzá.
Ebéd közben pedig kicsit nosztalgiáztam, hisz a kollégák nagy része azóta már másik cégnél dolgozik, valaki pedig hozzám hasonlóan otthon babázik, de mindíg jó szívvel gondolok vissza azokra az időkre.


Hozzávalók 4 főre:
*1 kg csirkemell filé
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
Bundához:
*2 tojás
*0,5 dl olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
*12 púpos ek liszt
*2,5 dl tej
Sütéshez:
*olaj bőven
Bevonáshoz:
*2 ek méz
*3 ek szezámmag

Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.
A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni.
A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.
Melegen, pirított tésztával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése