Hozzávalók 6 főre:
- 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
- 1 csésze köszméte
- 2 csésze eper
- 1 nagy csipet só
- 2/3 csésze cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az
eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt
virágmaradványt lecsípjük.
A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben,
hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget.
Kb. 4-5 percig forraljuk.
Az epret is hozzáadjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves
levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás
cukrot és pár perc után elzárjuk.
Pont ma főztem én is. Meggyel és cserivel. Behűtve a legjobb nyári eleség...
VálaszTörlés