A sütéskor figyelni kell az olaj megfelelő forróságára. Ha nagy lángon sütjük, hamar megéghet, ha kis lángon, nagyon megszívja magát olajjal. Érdemes közben többször megforgatni.
Finom, omlós édesség lett, a saját készítésű sárgabaracklekvár nem hiányozhat mellőle :-)
Hozzávalók kb. 24 db csörögéhez:
*40 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*0,5 tasak sütőpor
*1 késhegynyi szódabikarbóna
*10 dkg cukor
*10 dkg zsír
*2 kisebb tojás
*3 nagy ek tejföl
*Olaj bőven a sütéshez
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a
sütőport, a szódabikarbónát, legvégül a cukrot.
A zsírt elmorzsoljuk benne, majd a hozzáadjuk a két tojást
és végül fokozatosan adagoljuk a tejfölt, közben könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Olajat forrósítunk egy nagyobb edényben.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra, téglalap
alakúra elnyújtjuk.
Egy lisztbe mártott derelyevágóval egyforma méretű
rombuszokat vágunk, amiknek a közepébe kb. 3 cm hosszú vágást ejtünk.
A vágáson keresztül átfordítjuk a csöröge egyik sarkát.
Ha már elég forró az olaj, akkor a csörögéket többször
megforgatva közepestől kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése