Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 kg meggy
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 1/3 tk őrölt szegfűszeg
Szóráshoz:
- 2 ek búzadara
Tepsi kenéséhez:
- 3 dkg margarin
- 2 ek liszt
Kenéshez:
- 3 ek tej
A meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagvaljuk és egy szűrőn
hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport,
margarint, a sót, a cukrot, beleütjük a tojások sárgáját, belekanalazzuk a
tejfölt és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Két egyforma méretű részre osztjuk.
Egy nagyobb (38*30 cm) méretű tepsit kikenünk margarinnal és
megszórjuk liszttel.
Az egyik tésztát lisztezett felületen elnyújtjuk a
tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve belefektetjük úgy, hogy a tepsi oldalán
is legyen a tésztából.
Egy villával megszurkáljuk. Megszórjuk a búzadarával.
A meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal
és őrölt szegfűszeggel.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán.
A másikat is elnyújtjuk, és a meggyre fektetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és pihentetjük egy
konyharuhával letakarva kb. 10 percet.
Könnyebben és szebben szeletelhetjük, ha várunk, míg majdnem
teljesen kihűl.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése