Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
*3 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*6 ek cukor
*2 tasak vaníliás cukor
*6 púpos ek liszt
*3 dl tej
*30 dkg piros ribizli
*kevés margarin a forma kenéséhez
*porcukor a szóráshoz
A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük.
Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni és jól lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük. A formát kikenjük margarinnal.
A tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, a cukrot, a
vaníliás cukrokat.
Gépi habverővel magas fokozaton 2-3 percig verjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Végül a tejet is beleöntve jól összekavarjuk.
Az előkészített formába öntjük, rászórjuk a ribizlit.
Sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)
Ha már majdnem teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral és
szeleteljük.
Kóstoltam már cseresznyével, jaj, tényleg nagyon finom. De ribizlivel és más nyári gyümölcsökkel is isteni lehet. Szerencsére jól variálható tésztája van, szinte mindegyik gyümölcs illik hozzá.
VálaszTörlésEzt tuti kipróbálom:)
VálaszTörlésMa kipróbáltam cseresznyével nagyon finom volt köszönöm!
VálaszTörlésÉn nem kaptam sűrű masszát a végére.. :(
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-)
VálaszTörlés