Nincs vele sok macera, a munka nagy részét elvégzi a sütő.
Krumplipürével az igazi, de egy kis saláta mindenképpen szükségeltetik, csak hogy a lelkünk is megnyugodjon.
Hozzávalók 5 főre:
*1 kg csont nélküli csülök
*1 nagy fej fokhagyma (kb. 6 gerezd)
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*3 ek kacsazsír
A csülköt jól átmossuk, hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a
húst.
Meghintjük sóval, borssal.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát
hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Egy közepes tepsit kikenünk 1 evőkanál zsírral,
belefektetjük a csülköt.
A maradék zsírral lekenjük a husit.
Kb. 1,5 dl vizet öntünk a tepsibe, lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 220 fokon hőlégkeveréssel 2 órát
puhítjuk.
Érdemes párszor ellenőrizni egy villával, hogy puha-e már a
hús, hisz ez sütő és hús függő is.
Majd az alufóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.
Ekkor ajánlott pár alkalommal meglocsolni a szaftjával, hogy
ne száradjon ki nagyon a csülök.
Melegen és hidegen is finom étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése