Hozzávalók 3 közepes üvegnyi ételízesítőhöz:
*4 nagy szál sárgarépa
*4 nagy szál petrezselyem
*3 nagy fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy fej zeller
*3 kisebb zsenge karalábé
*3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
*1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
*1 kis csokor friss zellerlevél
*20 dkg só / ételízesítő 1 kg-jaként
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, kisebb darabokra
vágunk.
Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.
Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg
lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá.
Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg az üvegeket
kifertőtlenítjük, kiszárítjuk.
Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.
Én már készítettem, nagyon jól eláll a polcon is hónapokig, nem kell hűtőben tárolni!
VálaszTörlés