Hozzávalók 1 püspökkenyérformához:
- 7 kisebb tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1,2 dl étolaj
- 2 ek mazsola
- 2 ek aszalt vörös áfonya
- 2 ek kandírozott zöldcitromhéj
- 2 ek apróra vágott aszalt sárgabarack
Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a többi szárított
gyümölcsöt nem szükséges.
Egy kisebb püspökkenyérformát kikenünk kevés margarinnal és
meghintjük liszttel.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd a
cukrot hozzáadva tovább verjük.
Ha már elég kemény, akkor fakanállal óvatosan beleforgatjuk
a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket, legvégül az olajat.
Az előkészített formába öntjük és szépen elsimítjuk.
Az előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 40 perc
alatt megsütjük.
Félidőben nagyon barnult a teteje, ezért a középső rácsról
eggyel lentebb tettem.
Ha teljesen kihűlt, szépen szeletelhető.
Hasonló az én receptem is. Jó, hogy ezzel tényleg megmenthető a felgyűlt fehérje. Jó sok aszalt gyümölcs van benne, látom nem spóroltál vele! Örülök, hogy nyertél, várom a címed! :o)
VálaszTörlésÉn már évek óta minden karácsonykor megsütöm, dupla adagban. Köszönöm a receptet nagyon jó és egyszerű!
VálaszTörlés