Hozzávalók 4 főre:
- 7 közepes darab alma
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek, elég savanykásak voltak az almák)
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tejföl
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, magházukat
eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a sót, cukrokat, fahéjas,
szerecsendiót és puhára főzzük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejföllel, majd a
levesből mert pár ek forró lével felhígítjuk és folyamatos kevergetés mellett a
levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése