Hozzávalók 3 főre:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 2-3 ek olaj
- 25 dkg fodros kockatészta
A káposzta 2-3 külső levelét leszedjük, majd a torzsa
kivételével lereszeljük.
Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk.
Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk
belőle a levet.
Egy magas falú serpenyőbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és lepirítjuk.
Megszórjuk a borssal.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízben
átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
A lecsöpögött tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges,
még sózzuk.
Pár percre visszatesszük a tűzre és átforrósítjuk.
Oh, végre még valaki aki cukrosan szereti :) Nagyon finom, mi is úgy szeretjük!
VálaszTörlés:-D
Törlés