Hozzávalók 3 főre:
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 nagy csipet só
- 2 dl sűrű, krémes tejföl
- 1 csipet só
- 1 borsónyi mustár
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss kapor (esetleg 1 tk morzsolt)
- 1 kk olívaolaj
Az uborkát alaposan megtisztítjuk és vékony fél karikára
vágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk állni fél órát.
Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a
nedvességet.
Meghintjük a borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát,
hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, a
finomra vágott kaprot.
Jól átforgatjuk. Hűtőben hagyjuk pár órát, hogy az ízek jól
összeérjenek.
Sültek és grillezett húsok mellé kiváló kísérő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése