Hozzávalók 2 főre:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 nagy csipet só
- 1 tk grill fűszerkeverék
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
Salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 db retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 kisebb sárga paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 kisebb fej lila hagyma
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk.
Meghintjük a sóval és grill fűszerkeverékkel.
Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp
ellepje.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este
bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát,
sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet.
Egy magasabb falú serpenyőt felforrósítunk kevéske olajjal.
A mellek mindkét oldalát kb. 10 perc alatt közepes lángon pirosra
sütjük.
Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan
megtisztítunk.
A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél
karikára, a piros paprikát apróbb kockára, az újhagymát, a sárga paprikát és a
lila hagymát karikára vágjuk.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint
ráhalmozzuk a zöldségeket.
A forró csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.
Hasonló könnyed ételre vágytunk úgy látom...Nagyon nagyon guszta!!
VálaszTörlésKöszi
TörlésKönnyed kis sali, nekem hús nélkül, de a családomnak a roston sült csirkével...köszönjük, hogy gazdagítottad a repertoárt!
VálaszTörlésÉn köszönöm a játékot :-)
Törlés