Hozzávalók 4 főre:
- 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
A karfiolt apró rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk.
Feltesszük főni annyi vízben, hogy bővel ellepje.
A vöröshagymát megtisztítjuk és egy apró lyukú reszelőn
belereszeljük.
Meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hozzáadjuk
a leveskockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük.
Ha a karfiol megpuhult, a tejszínes habarást felhígítjuk a
forró levesből mert pár evőkanál lével és lassan belecsorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése