PrintFrendly

2014. április 26., szombat

Karamellás-tejszínes sütemény

Bevallom, nem nagyon szoktam ilyen sütiket sütni, nem vagyunk nagy piskótásak, a gyerekek sem kedvelik a túl krémes dolgokat. De húsvétkor párom anyukája készítette és annyira ízlett mindenkinek, hogy el is kértem a receptet. Nem vártam sokáig, ez lett a hétvégi desszertünk. Az eredeti recept 5 dl hulalát ír, de ez a tejszínhab mennyiség nekünk pont elegendő volt.Nem túl édes, de kellemesen krémes sütemény.

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 púpos ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 nagyobb házi tojás
  • 6 ek cukor

Karamellás krémhez:

  • 2 tasak Tejkaramellás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 2 dl hulala
  • 0,5 tasak habfixáló
  • 3-4 kocka reszelt étcsokoládé

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
6 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet  verjük.
Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet, de most már nem habverővel dolgozunk, hanem egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát.
A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor megsült.
Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
Közben a krémhez a pudingporokat a cukorral összekeverjük és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, összekeverjük.
A piskótára simítjuk.
A hulalát keményre verjük a habfixálóval és a pudingos rétegre kenjük.
A tetejére csokit reszelünk.
Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy ezután egy éles késsel szépen tudjuk szeletelni.

3 megjegyzés: