PrintFrendly

2023. július 19., szerda

Tejfölös cukkinipaprikás

Amikor cukkinidömping van a kertben, akkor még a csapból is ez a zöldség folyik. Ez azt jelenti, hogy sokféle formában próbálom felhasználni. Legyen az krémleves, cukcsánka, töltött cukkini, stb. Most épp egy roppant egyszerű és hamar elkészülő, húsmentes étel lett belőle. Biztos vagyok benne, hogy máskor is asztalra kerül majd nálunk.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kisebb cukkini
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kisebb paradicsom
*4-5 ek olívaolaj
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1tk fűszerpaprika
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
 
A hagymát apró, a cukkinit kb. 1*1cm-es kockára vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit. Megszórjuk a fűszerekkel. Hozzáadjuk a hámozott, nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Kb. fél deciliter vízzel roppanósra főzzük. Majd a liszttel elkevert tejföllel krémesítjük. Átforrósítjuk. Melegen (basmati) rizzsel, (tk tönkölylisztes) nokedlivel, esetleg tk tésztával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése