PrintFrendly

2023. július 3., hétfő

Shiitake gombás körözött

Gyakran készítek körözöttet, mert jobban kedveljük, mint a hagyományos vajas, szalámis kenyeret. Most egy kicsit változtattam a megszokott összetételen, hisz csempésztem bele néhány ízletes gombát is. Mondhatom, hogy nem rontotta el, sőt. A kisebbik gyerek is szívesen eszegette, a nagyobb alapból „körözött kerülő“. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*2-3 ek olívaolaj
*25 dkg tehéntúró
*1 kisebb vöröshagyma (7 dkg)
*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
*1/2 kávéskanál só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 kk fűszerpaprika
 
A gombát vékonyra szeleteljük, kevés felforrósított olajon megpirítjuk és hagyjuk kihűlni. A túrót a gombával, az apróra vágott hagymával, a fűszerekkel és a tejföllel késes aprítóban összedolgozzuk. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése