A nagy melegnek hála gyorsan növekedésnek indultak a kertben az uborkák és mire észbe kaptunk, már méretes darabok lógtak
a támrendszerre felfuttatott növényeken. Gyorsan készítettem is egy kis salátát, mégpedig cukor helyett édesítőszerrel. Szinte nem is lehet észre
venni a különbséget. Természetesen az édesítő mennyisége ízlés szerint változtatható, ki mennyire szereti édesen.
*6 nagyobb uborka
*1 kk só
*2 ek cukornak megfelelő négyszeres erősségű édesítőszer
*3-4 ek almaecet
A meghámozott uborkát vékonyra gyaluljuk vagy felkarikázzuk, megszórjuk sóval és alaposan összeforgatjuk. Hagyjuk pihenni kb. fél
órát. Kinyomkodjuk a levét. Az édesítőszert és az almaecetet kevés vízzel elkeverjük. Beleforgatjuk az uborkát. Annyi vízzel felengedjük,
ami épp ellepi. Pár órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése