PrintFrendly

2023. július 15., szombat

Babos lecsó kolbászmorzsával

A nyár egyik slágere a lecsó. Sokan tojásosan kedvelik, van aki a natúr változatot szereti. Nálunk gyakran készül rizzsel, bulgurral vagy akár kuszkusszal is. Gazdagíthatjuk virslivel is. Én most egy szokatlan alapanyagot csempésztem bele, mégpedig egy kis babot. Azért a sok zöldség ellensúlyozása képpen ropogósra sült kolbászmorzsával is megszórtam. A kolbászt most is A Séf húsboltja és pecsenyése biztosította. Ha Inárcson jártok nézzetek be, hisz sok szép hús áruval és füstölt termékkel várják a vásárlókat.
Hozzávalók 4 személyre
*2 nagy fej vöröshagyma
*4 nagy lédús paradicsom
*4 nagy fehér paprika
*20 dkg konzerv fehér bab
*30 dkg füstölt kolbász
*5-6 ek olaj
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
 
A csíkokra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot és a felcsíkozott paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, majd jól összefőzzük. Megszórjuk pirospaprikával. Beleforgatjuk az átöblített és lecsepegtetett (már főtt) babot. Ha szükséges utánízesítjük. 
A kolbászt egész apróra vágjuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk. A lecsót a kolbászmorzsával megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése