PrintFrendly

2023. július 4., kedd

Gombás-tojásos bulgur

A tojásos nokedli adta az ötletet, de a nokedlit lecseréltem bulgurra és került bele még némi gomba is. Tartalmas és egészséges húsmentes fogás lett belőle.
2 dl-es csészét használtam a főzés során.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*1 csésze bulgur (24 dkg)
*3-4 ek olívaolaj
*2 csésze víz (4 dl)
*1 kk házi ételízesítő
*1 kk só

Gombához:
*3-4 ek olívaolaj
*só
*őrölt bors

Továbbá:
*6 házi tojás
*őrölt bors
*friss zöldfűszerek
 
A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedve, a fűszerekkel ízesítve, lefedve addig főzzük, míg a vizet felszívja. A gombát nagyobb cikkekre vágjuk, kevés felforrósított olajon hirtelen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a bulgurt, ráütjük a tojást. A tojás ízlés szerinti keménységéig sütjük. Sóval, borssal, friss zöldfűszerekkel megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése