PrintFrendly

2023. július 5., szerda

Rozmaringos zöldségtallér

Az úgy történt, hogy összegyűjtöttem többféle zöldséget, amit találtam itthon és mindent bele alapon készítettem el ezt a finom kis tallért. Köretként fogyasztottuk sült hús mellé. De egy kis tejfölös mártogatós társaságában főételként is megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 10 tenyérnyi tallérhoz:
*30 dkg krumpli
*20 dkg cukkini
*1 sárgarépa (8 dkg)
*1 kisebb vöröshagyma
*3 közepes tojás
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 púpozott kk fokhagymás só
*olívaolaj a sütéshez
 
A megtisztított krumplit, répát, cukkinit, vöröshagymát durvára reszeljük, hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összekeverjük. Serpenyőben felforrósított olajon egy púpozott evőkanálnyi masszát elsimítunk, majd közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Melegen, azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése