A lecsót általában egytálételként fogyasztjuk, de nálunk most köret lett belőle. Egy kis krumplival egészítettem
ki. Azért, hogy diéta kompatibilis legyen, nem főve, hanem sütve készült a krumpli. Szénhidrátdiétába is illeszthető. Grillezett vagy sült hús,
illetve hal köreteként is kínálhatjuk.
*2 nagy fej vöröshagyma
*4 nagy paradicsom
*4 nagy fehér paprika
*4-5 ek olívaolaj
*1 kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
A krumplit meghámozzuk, közepes, de egyforma méretű darabokra vágjuk. A hagymát, a kicsumázott paprikát felcsíkozzuk, a meghámozott
paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a krumplit megrázogatva megsütjük. Kevés sóval és borssal megszórjuk.
Kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A visszamaradt olajon a hagymát megfonnyasztjuk. (Ha kevés az olaj pótoljuk.) Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát.
Ízesítjük a fűszerekkel. Ha jól összesült, beleforgatjuk a krumplit és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése