Itt a hétvége, a jó idő, jól esik egy kis szabadtéri sütögetés. Készítettem is egy kis pikáns szószban
pácolt húst. Könnyű, nyári fogás, amihez egy kis színes és friss saláta illik. Próbáljátok ki és ha Inárcson jártok, érdemes
az alapanyagot is beszerezni hozzá, hisz a Séf húsboltja és pecsenyése csodás áruval, kedves kiszolgálással várja a vásárlókat.
*50 dkg csirkemellfilé
*só
*őrölt bors
a páchoz:
*10 dkg natúr joghurt
*1/2 kezeletlen citrom leve
*1 tk méz
*2 cm friss gyömbér (vagy fél kk gyömbérpor)
A húst vékonyra szeleteljük, megszórjuk sóval és borssal. A joghurtot elkeverjük a mézzel, a citrom kifacsart levével, a finomra
reszelt gyömbérrel (vagy gyömbérporral). A húst szeleteket a pácba forgatjuk, majd pár órát vagy egy éjszakát pihentetjük. Felforrósított
grillen vagy olajjal kikent grillserpenyőben megsütjük. Azonnal, friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése