Tartalmas és ízletes húsmentes fogás, ami akár maradék rizs felhasználásával is készülhet. Nálunk igazán
nagy sikere lett, gyorsan elfogyott.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A gombát a Chef Gomba biztosította.
*1 csésze basmati rizs (23 dkg)
*2 csésze víz (4 dl)
*1 kk házi ételízesítő
*1 kk só
*3-4 ek olívaolaj
Továbbá:
*15 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*2 nagyobb tojás
*3 púpozott ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*2 gerezd fokhagyma
Forgatáshoz:
*kb. 8 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olívaolaj
A rizst kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vizet, a sót és az ételízesítőt. Lefedve addig főzzük,
míg a leve elfő és a rizs megpuhul. Ha kissé meghűlt, hozzáadjuk a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a felaprított petrezselyemlevelet, a kisebb darabokra vágott gombát és
annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon a massza. Evőkanálnyi adagokból golyókat sodrunk, amit zsemlemorzsában megforgatunk és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Lekenjük olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Félidőben egyszer olajjal átkenjük. Melegen vagy hidegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése