Kakukkfüves póréhagyma-krémleves
Szeretem a könnyű, egyszerű, ízletes krémleveseket, amik viszonylag gyorsan elkészülnek. (Persze húsleves is gyakran szerepel az étlapon,
de azért szükség van némi változatosságra is.) Ilyen ez a húsmentes, sőt vegán kanalazni való is.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3-4 személyre
*2 nagyobb póréhagyma
*4 evőkanál olívaolaj
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 tk leves lelke fűszerkeverék
*1/2 kk morzsolt kakukkfű
*6 dl víz
*2 dl cukormentes mandulatej
Tálaláshoz:
*friss kakukkfű levélkék
A póréhagymát vékonyra karikázzuk, a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Ízesítjük a fűszerekkel,
megszórjuk a liszttel. A vizet hozzáadva a hagyma puhulásáig főzzük. Merülő mixerrel pépesítjük, majd a mandulatejjel krémesítjük. Friss
kakukkfűvel megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése