PrintFrendly

2023. május 28., vasárnap

Kakukkfüves póréhagyma-krémleves

Szeretem a könnyű, egyszerű, ízletes krémleveseket, amik viszonylag gyorsan elkészülnek. (Persze húsleves is gyakran szerepel az étlapon, de azért szükség van némi változatosságra is.) Ilyen ez a húsmentes, sőt vegán kanalazni való is. 

A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 

A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.

Hozzávalók 3-4 személyre

*2 nagyobb póréhagyma

*4 evőkanál olívaolaj

*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

*1 kk só

*1 nagy csipet őrölt fekete bors

*1 tk leves lelke fűszerkeverék

*1/2 kk morzsolt kakukkfű

*6 dl víz

*2 dl cukormentes mandulatej

Tálaláshoz:

*friss kakukkfű levélkék

 

A póréhagymát vékonyra karikázzuk, a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Ízesítjük a fűszerekkel, megszórjuk a liszttel. A vizet hozzáadva a hagyma puhulásáig főzzük. Merülő mixerrel pépesítjük, majd a mandulatejjel krémesítjük. Friss kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése