PrintFrendly

2023. május 22., hétfő

Egyszerű újhagyma-krémleves

Javában tart az újhagyma szezon. Többnyire frissen fogyasztjuk, de korábban már próbáltam rántva is, most pedig egy roppant egyszerű krémleves alapja lett. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan be is kanalaztuk.
Hozzávalók 3-4 személyre
*Kb. 15 szál újhagyma
*4 ek olívaolaj
*2 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 tk házi ételízesítő
*6 dl víz
*2-3 dl cukormentes mandulatej
Tálaláshoz:
*színes bors
 
A megtisztított újhagymát vékonyra karikázzuk, a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Ízesítjük a fűszerekkel, megszórjuk a liszttel. A vizet hozzáadva a hagyma puhulásáig főzzük. Merülő mixerrel pépesítjük, majd tejjel krémesítjük. Színes borssal megszórva kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése