Kihasználva a rövidke spárga szezont készítettem egy könnyű kis köretet, amiben kétféle zöldséget kombináltam.
Nálunk sült hal kísérőjeként került az asztalra. A spárgát nem szükséges előtte megfőzni, tökéletesen megsül előfőzés
nélkül is.
*1 kg újkrumpli
*50 dkg zöld spárga
*20 ml olívaolaj
*só
*őrölt bors
Az apróbb újkrumplit alaposan megsikáljuk, majd négyfelé vágjuk. A spárga fás végét letörjük, majd 3-4 cm
hosszú darabokra vágjuk. A krumplit egy tepsibe rakjuk úgy, hogy ne fedjék egymást. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel. 180 fokos sütőben 15
percet sütjük. A spárgát is kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, majd a félkész krumplihoz adjuk. További 15 percet sütjük. Érdemes kóstolással
ellenőrizni, hogy mindkét zöldség kellőképpen megpuhult-e. Melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése