Elérkezett a hétvége, vele a szép idő is. Készülhet az ebéd akár a szabadban is. Például egy könnyű kis
grillezett vagy sült nyárs. Nálunk most gomba és csirke került pálcára, amit a kertben szedett friss kakukkfűvel ízesítettem.
A recept megjelent a Kifőztükoldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*40 dkg csirkemellfilé
*30 ml olívaolaj
*1 kk só
*1 kk őrölt fekete bors
*2-3 friss kakukkfű ág
*1-2 ek frissen facsart limelé
A sót, borsot, a lime levét, a kakukkfű letépkedett levélkéit összekeverjük az olívaolajjal. Beleforgatjuk a felkockázott
csirkét és egy órát hagyjuk pihenni. A bepácolt húst a gombával felváltva saslik pálcára tűzzük. Felforrósított grillen vagy grillserpenyőben
megsütjük, közben a visszamaradt páclével többször átkenjük. Melegen azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése