Ismét egy kicsit az egészségesebb vonalat követve sütöttem egy kis finomságot. A gyerekek szerint a mézeskalácshoz hasonlít
az íze. A fahéj, szegfűszeg, csillagánizs tényleg kellemesen érezhető rajta. Ha még nem találkoztatok a kínai ötfűszer keverékkel, érdemes
kipróbálni, a Fűszerésznél beszerezhető. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csipet só
*1 púpozott tk kínai ötfűszer keverék
*1 tojás sárgája
*10 dkg vaj
*2 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
A puha vajat kikeverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a sóval, sütőporral, fűszerkeverékkel
elvegyített lisztet. Összedolgozzuk és kis adag tésztával peremig töltjük a szilikon kifli formákat. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréses
módban 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése