PrintFrendly

2023. május 27., szombat

Kínai ötfűszeres tönkölykifli

Ismét egy kicsit az egészségesebb vonalat követve sütöttem egy kis finomságot. A gyerekek szerint a mézeskalácshoz hasonlít az íze. A fahéj, szegfűszeg, csillagánizs tényleg kellemesen érezhető rajta. Ha még nem találkoztatok a kínai ötfűszer keverékkel, érdemes kipróbálni, a Fűszerésznél beszerezhető. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók kb. 33 db-hoz
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csipet só
*1 tojás sárgája
*10 dkg vaj
*2 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
 
A puha vajat kikeverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a sóval, sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összedolgozzuk és kis adag tésztával peremig töltjük a szilikon kifli formákat. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréses módban 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése