Az idei medvehagymaszezon talán utolsó fogása. Könnyű, egyszerű, tartalmas és ízletes. Akár hidegtálon is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*2 nagy szelet csirkemellfilé
*1/2 kávéskanál sült csirke fűszerkeverék
*1 nagy csipet őrölt feketebors
*2 nagy vékony szelet sonka
*2 keményre főtt tojás
*4 nagy medvehagymalevél
*10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
A hús szeleteket vékonyra klopfoljuk, megszórjuk borssal és a fűszerkeverékkel. Ráfektetjük a megmosott és szárazra
törölt medvehagymát, egy szelet sonkát, a félbevágott tojást, majd felcsavarjuk. Húsos szalonnába tekerjük. Sütőpapíros tepsibe rakjuk. Lefedve
180 fokos sütőben 50 percet puhítjuk, majd fedő nélkül pirosra sütjük. Hidegen szeleteljük és hidegtálon kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése