PrintFrendly

2023. május 20., szombat

Egyszerű csokitorta

Kisebbik gyermekünk a hónap közepén belépett a 11 évesek táborába. Egyszerű csokitortát szeretett volna a jeles napra, mindenféle marcipán és cukormassza nélkül. Családilag készült a torta, Férjem vette kezébe a fakanalat, én pedig a kukta voltam. Az eredmény tetszett az ünnepeltnek, és mindenkinek ízlett.
Hozzávalók egy 26 cm-es tortához
Tésztához:
*2*6 nagyobb házi tojás
*2*6 ek cukor
*2*5 ek liszt
*2*2 ek cukrozatlan kakaópor
*2*1 kk sütőpor
*2*1 csipet só

Krémhez:
*6 dl cukrozott habtejszín
*3 jó púpozott ek krémsajt
*20 dkg étcsokoládé

Tetejére:
*20 dkg étcsokoládé
*1 tk olaj
*apró csokik
*meglepetés csokitojás
 
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját. Végül beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. 26 cm-es előkészített tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben alul-felül sütéssel kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Kiemeljük a formából és hagyjuk kihűlni. A műveletet megismételjük. A tortalapokat ketté vágjuk. 
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belecsorgatjuk a felvert tejszínbe, belekanalazzuk a krémsajtot is. Megtöltjük a torta rétegeket és körbe is vonjuk vele. Megolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, majd a tetejére simítjuk. Azonnal apró csokikkal, csokitojással díszítjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése