Induljon a nyár első napja egy könnyű, húsmentes, gombás finomsággal. Roppant egyszerű és gyorsan készen is van, no meg finom
is.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*20 dkg durum tortiglioni tészta
*10 dkg friss spenót
*10 dkg cukormentes konzerv kukorica
*4 ek olívaolaj
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2,5 dl cukormentes mandulatej
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*15 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
Sütéshez:
*kevés olívaolaj
*só
*őrölt bors
A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A zúzott fokhagymát és a spenótot
megfuttatjuk a felforrósított olajon, megszórjuk a liszttel, majd a tejjel sűrűre főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel. Beleforgatjuk a tésztát. A vékonyra
szeletelt gombát kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és a tésztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése