PrintFrendly

2023. június 17., szombat

Sertésraguleves gazdagon

Nálunk ritka az olyan nap, hogy ne kerülne leves az asztalra. Most például egy igazán tartalmas változat készült, amibe a húst a Séf húsboltja és pecsenyése biztosította. Ha Inárcson jártok, érdemes benézni hozzájuk, hisz csodás, bőséges áruval, kedves kiszolgálással várják a vásárlókat.
Jó idő esetén akár bográcsban is megfőzhető.

Hozzávalók kb. 6 személyre
*50 dkg sertéscomb
*4-5 ek olaj
*3 szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*1 kis darab zeller
*1 kis darab karalábé
*1 csésze friss zöldborsó (2,5 dl)
*30 dkg zöldbab
*4 nagyobb krumpli
*1 fej vöröshagyma
*1 kisebb paprika
*1 púpozott tk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 tk házi ételízesítő
*2-3 szál friss petrezselyemlevél
*1 szál friss lestyán
*1 ek tejföl
*1 ek tk. tönkölybúzaliszt
 
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit, karalábét, zellert apróra kockázzuk, a répát, petrezselymet felkarikázzuk, a paprikát kicsummázzuk. Az apróra kockázott húst kevés felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a vöröshagymát és a paprikát. (Ezek egészben, ízesítőként kerülnek a levesbe.) Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zellert, karalábét, répát és petrezselymet. Később a feldarabolt zöldbabot, zöldborsót és a legvégén a krumplit. Ha nagyon sűrű a leves, a levét pótolhatjuk, ha szükséges utánízesítjük. A friss zöldfűszereket is beledobjuk. Ha minden zöldség megfőtt a lisztet a tejföllel simára keverjük és behabarjuk vele a levest. Majd melegen, azonnal kínáljuk.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése